2014.08.22.

NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

cégjegyzékszám: 11-09-020967

bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11740009-24108456

KÜJ 103068400

Székhely 2800 Tatabánya, Erdész utca E.

Levelezési cím 2800 Tatabánya, Erdész utca E.

Ügyfélszolgálat 2800 Tatabánya, Erdész utca E.

E-mail : info.vertesvideke@nhsz.hu

Telephelyek (a telephelyeken ügyfélfogadást nem tartunk)

Regionális Hulladékkezelő Központ

2800 Tatabánya, Dubnik-völgy 0739/13 hrsz.

KTJ 102593612

Lakossági hulladékudvar – Dubnik-völgy

2800 Tatabánya, Dubnik-völgy 0739/13 hrsz.

KTJ 102666075

Lakossági hulladékudvar – Búzavirág út

2800 Tatabánya, Búzavirág út 7860/1 hrsz.

KTJ 102665780

Lakossági hulladékudvar – Budakalász

2011 Budakalász, Klinger Henrik u. 1291/25 hrsz.

KTJ 102703945


Társaságunk által ellátott települések :


Cégismertető


Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft tulajdonosi szerkezete

Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-t 2013.07.01-től kezdte meg működését hulladékkezelési közszolgáltatóként a magyarországi hulladékgazdálkodási piacon. Társaságunkat a jogelőd AVE Tatabánya Zrt és Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata közösen hozta létre. Tulajdonosi szerkezetét tekintve a jelenlegi többségi tulajdonos az NHSZ Tatabánya Zrt. További tulajdonosok a T-Szol Zrt, valamint a Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás meghatározott tagönkormányzatai.

Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tevékenységének bemutatása

Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft 2013.07.01-től kezdődően lát el hulladékkezelési közszolgáltatói tevékenységet. Tevékenységünk kiterjed a kommunális-, szelektív-, zöld-, és lomhulladék begyűjtésére, kezelésére és ártalmatlanítására. 2016. szeptemberétől a Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás megbízásából Társaságunk üzemelteti a projekt keretein belül megvalósult rendszerelemeket, úgy mint a Dubnik- völgyi Regionális Hulladékkezelési Központot, a Tatabánya város területén lévő kettő hulladékudvart, valamint a Társulás területén lévő további négy hulladékudvart és szentendrei hulladékátrakó állomást is.

  1. Kommunális hulladékszállítás

Vállalatunk Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megye 31 településén lát el hulladékkezelési közszolgáltatói tevékenységet. Az Önkormányzatokkal kötött megállapodások, helyi rendeletek és az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatói Terv (OHKT) szerint végezzük minden kiszolgált településünkön a kommunális hulladékszállítást. A kommunális hulladékok szállítását úgynevezett, tömörítős felépítményű gépjárművekkel végezzük.

Iveco hulladékszállító teherautók parkolnak

  1. Elkülönített hulladékkezelés

Társaságunk célja a szelektív hulladékgyűjtés előnyben részesítése és népszerűsítése, ezért valamennyi kiszolgált településen bevezettük a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési szolgáltatást. A tevékenységen belül, a családi házban élő lakosoknak zsákokat biztosítunk a papír, műanyag és fém hulladékok gyűjtésére. A tevékenységet a kommunális hulladékgyűjtéshez hasonlóan tömörítős felépítményű gépjárművekkel végezzük. Ügyfeleinket a gyűjtési napokról hulladéknaptáron keresztül tájékoztatjuk. A társasházas övezetben a lakosság rendelkezésére szelektív gyűjtő szigeteket bocsátottunk, amelyek négy edényből állnak. Ezek az edények lehetőséget biztosítanak a lakók részére a műanyag-, papír és üveg hulladékok elhelyezésére. A felmérések szerint a szelektív hulladékgyűjtési szolgáltatás rendkívül sikeresnek bizonyul, hiszen évről évre növekednek a begyűjtött mennyiségek.

Regionális hulladékgyűjtő telephely Tatabánya szelektív válogató teherautó ürítés

A begyűjtött szelektív hulladékok a tatabányai Regionális Hulladékkezelő Központ szelektív válogatójába kerülnek beszállításra. A szelektív válogatóban a begyűjtött anyagok válogatási, előkezelési, majd bálázási munkafolyamatokon esnek át. A munkafolyamatok során szállítószalag rendszert, bálázógépet, dobrostát és elektromágneses fémleválasztót alkalmazunk.

bálázott pet palackok szállításra előkészítve

Társaságunk valamennyi településen lehetővé teszi a házhoz menő jellegű zöldhulladék gyűjtést is. A szolgáltatás során a bezsákolt zöldhulladékok, az összekötegelt gallyak, ágak, valamint január hónapban a díszüktől megfosztott fenyőfák kerülnek összegyűjtésre.

További tevékenységünk a közszolgáltatáson belül a lomtalanítás. Ezt a feladatot szintén tömörítős gépjárművekkel végezzük.

A tömörítős gépjárművekre vonatkozóan keresünk gépjárművezetőket és rakodó munkatársakat. A gépjárművezetői munkakör betöltéséhez kapcsolódó elvárás: C típusú jogosítvány (E kategóriás jogosítvány előny), digitális tachográf kártya, GKI kártya, nehézgépkezelői képesítés előny, de nem feltétel. A rakodói munkakör betöltéséhez kapcsolódó elvárás: minimum 8 általános iskolai végzettség, egészségügyi alkalmasság.

Regionális hulladékkezelő telephely bejárat Tatabánya Dubnik völgy

  1. Hulladékkezelési központ üzemeltetése

Társaságunk a Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékkezelési Központ megbízásávól 2016 szeptemberétől gondoskodik a tatabányai Regionális Hulladékezeleő Központ üzemeltetéséről. Az üzemeltetési jogot közbeszerzési eljárás keretein belül szereztük meg. A Központ 79 település hulladékának kezelésére valósult meg. A Hulladékkezelő Központ három fő létesítményből áll. Ezek a következőek:

  • mechanikai előkezelő
  • szelektív válogató csarnok
  • hulladéklerakó

A hulladékkezelési központ üzemeltetésével kapcsolatban nehézgépkezelők, illetve gépjárművezetők jelentkezését várjuk.

Gépjárművezetői munkakör betöltésének feltétele: C kategóriás jogosítvány, digitális tachográf kártya, GKI kártya, emelőgépkezelői végzettség előny, de nem feltétel

Nehézgépkezelői munkakör betöltésének feltétele: nehézgépkezelői bizonyítvány a szükséges gépcsoportra

Alkalmazott géptípusok: lánctalpas és gumikerekes homlokrakodó, körmös hulladéktömörítő gép (kompaktor).

Regionális Hulladéklerakó telephely Tatabánya munkagépek számára fenntartott parkoló

Társaságunk 2017.04.01-től megkezdte két tatabányai hulladékudvar üzemeltetését is. Társaságunk alapvető célja, hogy a lerakásra kerülő hulladékok mennyiségét minimalizálja. Ebből adódóan játszik szerepet a hulladékudvarok üzemelése, mivel ezen keresztül lehetősége nyílik a lakosságnak arra, hogy különböző fajtájú hulladékokat, a meghatározott mennyiségekben leadhassanak. A hulladékudvarok a következő anyagok befogadását biztosítják a lakosok számára: építési és bontási hulladék, lomhulladék, szeletkív hulladékok, zöldhulladék, háztartási sütőolaj, személygépjármű abroncs, veszélyes hulladék, elektronikai hulladék.

  1. Közúti szállítási tevékenység

Társaságunk a közszolgáltatói tevékenységén belül lát el szállítási tevékenységet az átrakó állomások, hulladékudvarok valamint a hulladékok kezelését biztosító tatabányai Regionális Hulladékkezelő Központ között.

A kezelendő hulladékok szállítása speciális préskonténerekben történik.

A szállítást speciális konténeremelő felépítménnyel rendelkező cégépjárművekkel végezzük.

A tevékenységhez kapcsolódó gépjárművezetői állás betöltéséhez szükséges feltételek: C,E kategóriás jogosítvány, digitális tachográf kártya, GKI kártya, konténeremelő gépkezelői végzettség előny de nem feltétel.