Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft környezeti szemléletformáló programja március 7-én délelőtt folytatódott Tatán, a Geszti Óvodában, ahol kora reggeltől már nagy izgalommal várták az óvodások a kukásautót és a kukásbácsikat.

A gyerekek két csoportban vehettek részt az interaktív foglalkozáson, ahol találkozhattak a szemét és a hulladék fogalmával, majd kollegánk segítségével egy képzeletbeli hétvégi családi nagybevásárláson vehettek részt, ahol nem csupán a különféle árucikkek csoportjával – tejtermékek, hús- és húskészítmények, szárazáruk, kozmetikai és vegyiáruk – találkozhattak, hanem megismerhették azok csomagolóanyagait, majd osztályozhatták őket anyagtípusok szerint.

Az ügyesebb óvodásoknak már természetesen volt, hogy a tiszta papír hulladékot a kék, míg a műanyag hulladékokat a sárga szelektív hulladékgyűjtő edénybe helyezzük.

Ezalatt az idő alatt a legkisebbek, már az óvoda előtt ismerkedhettek Társaságunk egyik legújabb és legmodernebb kukásautójával.

A csoportszobai foglalkozás második részében az óvodások a hulladék mennyiségekkel találkozhattak személyesen is. A több zsáknyi szelektív hulladékot a Földet ábrázoló játszószőnyegről takaríthatták el közösen, majd a nagyobbak is megismerkedhettek az udvaron álló kukásautóval.

1.)	Óvodások takarítják a Föld bolygót a szelektív hulladékoktól

1.)	Óvodások takarítják a Föld bolygót a szelektív hulladékoktól

3.)	Óvodások barátkoznak a kukásautóval

4.)	Az óvodások büszkén pózolnak a kukásautó lépcsőin

5.)	Óvodások ismerkednek a kukásautó ürítőszerkezetével