Társaságunk célja a szelektív hulladékgyűjtés előnyben részesítése és népszerűsítése, ezért valamennyi kiszolgált településen az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgálatói Tervben (OHKT) foglaltaknak megfelelően elérhető a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési szolgáltatás. A tevékenységen belül, a családi házban élő lakosoknak zsákokat biztosítunk a papír, műanyag és fém hulladékok gyűjtésére.

A tevékenységet a kommunális hulladékgyűjtéshez hasonlóan tömörítős felépítményű gépjárművekkel végezzük. Ügyfeleinket a gyűjtési napokról hulladéknaptáron keresztül tájékoztatjuk.

A társasházas övezetben a szolgáltatás biztosítási érdekében szelektív gyűjtőszigetek kerültek telepítésre amelyek négy edényből állnak. Ezek az edények lehetőséget biztosítanak a lakók részére a műanyag-, papír és üveg hulladékok elhelyezésére. A felmérések szerint a szelektív hulladékgyűjtési szolgáltatás rendkívül sikeresnek bizonyul, hiszen évről évre növekednek a begyűjtött mennyiségek.

A szelektíven gyűtjött hulladék a tatabányai Regionális Hulladékkezelő Központ válogató, bálázó csarnokába kerül beszállításra. Itt történik meg az előkezelés és a bálázás. Ezt követően az anyagok újrahasznosító cégekhez kerülnek tovább szállításra.