Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a 2023. évtől kezdődően az esztergomi oktatási intézményekben is tart környezetei személetformáló foglalkozásokat, előadásokat. Ennek jegyében március 23-án a szentgyörgymezei óvodásokkal találkoztunk egy játékos foglalkozás keretében, ahol az óvodások megismerhették a hulladék anyagtípusokat, kollegánk segítségével egyképzeletbeli családi bevásárláson vehettek részt, ahol pedig találkozhattak a multinacionális élelmiszerláncok csomagolóanyagaival.

Ezeket a csomagolóanyagokat a szelektív hulladékválogatás keretében maguk az óvodások is szétválogathatták és a számukra készült kis hulladékgyűjtő edényekbe helyezhették a hulladékos színkódoknak megfelelően.

A foglalkozás második részében – megerősítve a tanultakat – a gyerekek szelektív kosárlabdajáték keretében dobhattak megfelelő (kék és sárga) szivacslabdákat a megfelelő színű szelektív hulladékgyűjtő edényekbe.

Az interaktív játékos délelőtt végén pedig nagy örömmel vették birtokba az óvoda elé állt kukásautót. Megismerhették annak működését, s néhány percre ők is valódi kukások lehettek.

A bemutató eszközök, játékok már várják az ovisokat

Szelektív hulladékválogatás játékos formában

Szelektív kosárlabdajáték

Ismerkedés a kukásautóval

Pár percre az óvodások valódik kukások lettek