Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 2023 május 3-én délelőtt a budakalászi Telepi Óvodában tett látogatást környezeti személetformáló programjával, hogy közös játék keretében ismerkedhessen az óvodások a hulladék gyűjtés és szállítás alapjaival, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával.

Az óvodások a program keretében egy családi nagybevásárláson vehettek részt egy általuk is jól ismert multinacionális élelmiszerüzletben, ahol telerakhatták a bevásárló kosarat azokkal az áruféleségekkel, amelyekkel nap, mint nap találkozhatnak otthon is, és amelyek mind-mind csomagolóanyagokban találhatóak.

Így találkozhattak a szalámis műanyagtálcával, különféle nagyságú műanyag zacskókkal, a tejtermékek dobozaival, poharaival és találkozhattak a háztartási- és vegyiáruk csomagolóanyagival is.

Az élelmiszerek képzeletbeli elfogyasztása után a képződött szelektív hulladékokkal „összeszemelhették” a Földet jelképező játszóponyvát, hogy közös játék keretében együttes erővel tegyenek aztán rendet. A szelektív hulladékokat osztályozva az erre a célra rendszeresített ki szelektív hulladékgyűjtő edényekbe helyezhették, majd a foglalkozás következő részében a szelektív kosárlabda játék keretében megerősíthették tudásukat a szelektív hulladékgyűjtés színkódjaiban, amikor sárga és kék szivacslabdákat dobhattak a kis szelektív hulladékos kukákba.

A személetformáló nap végén az óvodások örömmel vették birtokukba a megjelent kukásautót, dolgozóink segítségével pedig megismerkedhettek annak működésével.

1.)	Csak szelektíven! Budakalászi óvodások ismerkednek a szelektív hulladékok típusaival

2.)	Csak szelektíven! Budakalászi óvodások ismerkednek a szelektív hulladékok típusaival

3.)	Budakalászi óvodások ismerkednek a kukásautóval