Társaságunk 2022 november 16-án délelőtt a tatabányai dózsakerti óvodásokat látogatta meg, hogy közös játék keretében ismerkedhessen az óvodások a hulladék gyűjtés és szállítás alapjaival, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával.

A gyerekek egy képzeletbeli utazás keretében családi nagybevásárláson vehettek részt egy üzletben, ahol telerakhatták a bevásárló kosarat azokkal az áruféleségekkel, amelyekkel nap, mint nap találkozhatnak otthon is, és amelyek mind-mind csomagolóanyagokban találhatóak. Az élelmiszerek képzeletbeli elfogyasztása után a képződött szelektív hulladékot az erre a célra rendszeresített óvodai szelektív gyűjtőedényekbe helyezhették, majd a foglalkozás következő részében a szelektív kosárlabda játék keretében megerősíthették tudásukat a szelektív hulladékgyűjtés színkódjaiban, amikor sárga és kék szivacslabdákat dobhattak a kis szelektív hulladékos kukákba.

A személetformáló nap végén az óvodások örömmel vették birtokukba a megjelent kukásautót, dolgozóink segítségével pedig megismerkedhettek annak működésével.

Óvodások egy csoportja figyel kollegánk, Rásky Miklós előadására

A dózsakerti ovisok örömmel játszottak a szelektív kosárlabda játékkal

Óvodások ismerkednek a kukásautóval

Társaságunk rakodója, Fazekas Krisztián mutatja be a kukásautó fellépőjét egy óvodás kisgyereknek