Társaságunk környezeti szemléletformáló alkalmára február 14-én került sor Héregen, a Mesevár Óvodában. A családias óvodában a gyermekek nagy izgalommal várták a kukásautót és annak személyzetét, valamint csillogó szemmel készültek a különféle környezetvédelmi interaktív játékokra is.

A délelőtt első felében kézbe vehették a multinacionális üzletek árukészletének számtalan csomagolóanyagát: a különféle tejtermékek, húskészítmények, szárazáruk, édességek, vegyiáruk dobozait, flakonjait, zacskóit, és műanyag fóliáit, majd a több zsáknyi szelektív hulladékot osztályozhatták és a kis szelektív hulladékos edényekbe dobhatták azokat.

A csoportszobai foglalkozás végén a gyermekek kék és sárga szivacslabdákkal dobhattak kosárra és ezzel együtt a szelektív edényekbe.

Időközben a kis csoportosok az udvaron ismerkedhettek meg egy igazi kukásautóval. A járat személyzete örömmel mutatta be a gyermekeknek a gépjármű vezetőfülkéjét és magyarázta el számukra a tömörítős felépítmény működését, a kukák ürítésének folyamatát. A csoportszobai foglalkozás után a középső és nagycsoportos óvodások is birtokukba vehették a kukásautót.

Társaságunk környezeti személetformálást végző munkatársa, Rásky Miklós, a gyorséttermi láncok hulladékait mutatja be a gyerekeknek.

Hatalmas öröm volt a szelektív kosárlabdajátékkal játszani

Óvodások ismerkednek a kukásautó ürítőszerkezetével

Társaságunk rakodó kollegái, Kádár József és ifj. Rigó György mutatják meg a gyermekeknek a kukák ürítését