Társaságunk felkérésre és előre egyeztetett módon a szolgáltatási területen kívüli intézményekbe is ellátogat környezeti szemléletformáló programjával évente néhány alkalommal. Így került sor április 21-én a Győr-Moson-Sopron megyei kunszigeti és öttevényi látogatásainkra is.

A kitűnő hangulatú szemléletformáló interaktív foglalkozások során a kunszigeti alsó tagozatos gyermekek megismerkedhettek a hulladéktípusokkal és a szelektív hulladékok közül a multinacionális üzletláncok csomagolóanyagaival. Játékos formában Közösen tehették újra tisztává a világot, a Földet szimbolizáló játszószőnyegen, majd egy szelektív kosárlabdajáték keretében a tanultakat el is mélyíthették. A foglalkozás második részében pedig társaságunk gépkocsivezetője segítségével ismerkedhettek meg egy modern kukásautó működésével.

A környezeti szemléletformáló nap második felében az öttevényi óvodásokkal találkozhattunk, ahol az óvodások megismerkedhettek a kukások mindennapi munkájával: ezen belül felszerelésükkel, ruházatukkal. Tanulhattak azokról a hulladéktípusokról, amelyeket a kommunális közszolgáltatás keretében heti rendszerességgel a kukásautók szállítanak el a háztartásokból.

Az óvodások kézbe foghatták a szelektív hulladéktípusokat, majd azokat együttesen megfelelő színű szelektív hulladékgyűjtő edényekbe helyezhették. A gyerekek ezután közös játék keretében tisztították meg a Földet a napi szinten keletkező hulladékoktól, befejezésül pedig apró ajándékokkal kedveskedtek dolgozóink a kicsiknek és egyben egy igazi kukásautót is bemutattak a gyerekeknek.

Csak szelektíven! Kunszigeti kisiskolások ismerkednek a szelektív hulladéktípusokkal

Óvd a Földet! Közös játék keretében tisztították meg a gyerekek a bolygót

Jó móka a szelektív kosárlabda játék

Munkatársaink mutatják be a modern kukásautó működésété a gyerekeknek

Csak szelektíven! – a kunszigeti iskolásokkal is

Csak szelektíven! – az öttevényi óvodásokkal is

Közös, játékos szelektív hulladék válogatás

Az öttevényi óvodások nagy évezettek játszották a szelektív kosrálabdajátékot

Ismerkedés a kukásautóval

Csoportkép az óvodásokkal