Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft 2023. március 1-én, szerdán Tatabányán, az alsógallai kétnyelvű óvodába tett látogatást környezeti szemléletformáló, óvodásoknak szóló interaktív programjával. A

A gyerekek nagy izgalommal várták kollegáinkat és egy igazi kukásautót. Amíg a középső- és nagycsoportos gyerekek a közös játékon vettek részt társaságunk programvezetőjével, Rásky Miklóssal, addig az óvónénik vezetésével a legkisebbek örömmel vették birtokukba a kukásautót. Rakodó munkatársaink bemutatták a gyerekeknek a 120 literes hulladéktároló edény, valamint az 1100 literes hulladéktároló konténer ürítését, majd az óvodások felkapaszkodhattak a kukásautó hátsó lépcsőire és belekukkanthattak az autó „bendőjébe” is.

Ezalatt az idő alatt a nagyobbak megismerkedhettek azzal, hogy egy nagy bevásárlás alatt mi minden kerül bele a családok (apa, anya) kosarába. Találkozhattak a tejtermékekkel, a hús- és húskészítményekkel, az édességekkel, a szárazárukkal és vegyiárukkal is… illetve ezek csomagolóanyagaival. A különféle csomagolóanyagokat meg is foghatták, így találkoztak műanyag dobozokkal, zacskókkal, papírcsomagló anyagokkal, flakonokkal, s megtanulhatták a hulladék és a kommunális szemét közötti különbséget. S megérthették a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát is. A képzeletbeli bevásárlás után az óvodások megismerkedhettek a gyorséttermi láncok hulladéktípusaival, s találkozhattak az elektronikai, műszaki boltok nagyobb árucikkeinek csomagolóanyagival, a karton. és hullámpapírral, az öntött hungarocell dobozokról s nagyméretű műanyag fóliákkal is.

A tanulás után a gyerekek levezetésképpen jót játszhattak a szelektív kosárlabda játékkal, mielőtt a nagyobbak is megismerkedhettek a kukásautóval.

1.)	Kollegánk, Rásky Miklós foglalkozást tart az óvodásoknak

2.)	Óvodások ismerkednek a multinacionális kereskedelmi cégek csomagolóanyagaival

3.)	A gyerekek közös játék keretében tisztítják meg a Földet a szelektív hulladékoktól

4.)	Jó móka a szelektív kosárlabdajáték

5.)	Óvodások ismerkednek a kukásautó működésével