Társaságunk, az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. következő szemléletformáló alkalmát, a szolgáltatási terület egy városi óvodájában, az esztergomi Erzsébet Királyné Óvodában tartotta.

A foglalkozás keretében az óvodások egy kis színpadi játékot tekinthettek meg, ahol találkozhattak egy nagy áruház polcain lévő árukkal, termékekkel, azok csomagolóanyagaival. A csomagolóanyagokat, mint szelektív hulladékokat, kézbe is vehették, s társaságunk oktatójával együtt láthatták, hogy minden egyes ember részesévé válik a hulladéktermelésnek, hulladék képződésnek. Tevékeny feladatunk tehát, hogy együttesen, környezettudatosan éljünk, vásároljunk.

Így a gyermekek megtisztíthatták a Földet a rengeteg hulladéktól, a szelektív hulladéktípusokat a megfelelő szelektív gyűjtőedénybe helyezve.

A képzeletbeli nagybevásárlás után az óvodások találkozhattak a nagyobb termékek csomagolóanyagaival (bútorok, háztartási szórakoztató eszközök), valamint a gyorséttermek hulladéktípusaival is. Játékos formában ismerkedhettek meg a hulladékkezelő művek működésével. A foglalkozás végén pedig egy igazi kukásautót vehettek birtokukba.

Óvodás interaktív környezeti szemléletformáló játékok

Csak szelektíven! Te is szelektíven gyűjtsd a hulladékokat!

Az óvodások közösen tisztították meg a Földet a hulladékoktól

Ismerkedés a kukásautóval