Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft március 31-én Tatára, a Bartók Béla Óvodába látogatott el környezeti szemléletformáló programjával és interaktív játékaival.

A foglalkozás keretében az óvodások megismerkedhettek a szemét és a hulladék fogalmával, valamint azokkal az anyagcsoportokkal, amelyeket a kukásautók hétről-hétre szállítanak el. Így a vegyes, háztartási hulladékkal, a szelektív hulladékkal, a zöld hulladékkal és a lomtalanítás hatálya alá tartozó hulladékokkal.

A játékos foglalkozás keretében a szelektív hulladékokkal való ismerkedés során egy képzeletbeli családi bevásárláson vehettek részt, ahol az élelmiszerek és a háztartási vegyiáruk csomagolóanyagait kézbe is foghatták, majd a Földet szimbolizáló játszószőnyegről a gyerekek szedhették össze a sok szelektív hulladékot. Ezzel is jelképezve, hogy mindannyiunk közös felelősség a Föld bolygó tisztán tartása.

A foglalkozás további részében a gyorséttermi láncoknál keletkező hulladékokkal, csomagolóanyagokkal találkozhattak. Végül pedig örömmel vettek részt a szelektív kosárlabda játékban, ahol kék és sárga szivacslabdákat dobhattak a megfelelő színű szelektív hulladéktároló edényekbe.

A környezeti személetformáló délelőtt záró részében az óvoda előtti téren a gyerekek a kukásautóval és annak működésével ismerkedhettek meg.

Az óvodások együtt tisztították meg a Földet a szelektív hulladékoktól

Csak szelektíven! Te is szelektíven gyűjtsd a hulladékot!

A gyerekek örömmel játszottak a szelektív kosárlabda játékot

Ismerkedés a kukásautó működésével

Óvodás csoportkép a Társaság dolgozóival és az ovisokkal a kukásautó előtt