Társaságunk nagy figyelmet fordít az Oktatási Törvényben előírt és az Intézményektől megkövetelt pályaorientációs napokon való részvételre, a modern hulladékgyűjtési és kezelési feladatok bemutatására és ezzel együtt a környezeti személetformálásra. Így tettünk eleget a Vértesomlói Német Nemzetiségi Általános Iskola invitálásának május 30-án. A pályaorientációs napon az alsó- és felsőtagozatos diákok osztályonként ismerkedhettek meg a különféle csomagolóanyagokkal, a tej, a tejtermékek, a hús és húskészítmények csomagolóanyagaival, a különféle zacskós élelmiszerekkel és ezzel együtt azok gyűjtésnek és kezelésének módjával.

A gyermekek megtanulhatták, hogy a csomagolóanyagok hulladékként, szemétként végzik, de minél inkább elkülönítve gyűjtjük azokat, annál inkább újra lehet ezeket az anyagokat hasznosítani.  Közös feladatunk és társadalmi felelősségünk, hogy ebben a feladatban mindent elkövessünk a Föld védelmének érdekében

Ennek jegyében a közös játék során megtisztíthatták a Földet a sok szelektív hulladéktól, majd pedig találkozhatta a gyorséttermi láncok hulladékaival is: a szendvicses, sült krumplis dobozokkal, az üdítőitalos poharakkal, a papírzacskókkal is.

A tantermi foglalkozás keretében örömmel játszottak a szelektív kosárlabdajátékkal is.

Az osztályonkénti foglalkozás után a diákok megismerkedhettek Táraságunk egyik legmodernebb hulladékgyűjtő autójával, amelyet rövid időre birtokba is vehettek.

1.)	Csak szelektíven – a vértessomlói diákok ismerkednek a különféle szelektív hulladéktípusokkal

2.)	A vértessomlói diákok örömmel vettek részt a szelektív kosárlabda játékban

3.)	A vértessomlói diákok egy csoportja ismerkedik Társaságunk tömörítős gépjárművével